6_1.q6_2.p-q

Qi-gong

Wanneer worden de Qi-Gong lessen gegeven?

Vrijdag

Avond les van 19:30 tot 20:30

De volgende lessen staan op de planning:
17-01-2020
31-01-2020
14-02-2020
28-02-2020
13-03-2020
27-03-2020

Contact

Natasha Rottier, Qi-Gong Forever
Telefoonnummer: 06-81197353
Mail: qigongforever123@gmail.com
Eikenlaan 61
3203 BG Spijkenisse
(wijk Groenewoud)

Wat is Qi-Gong?

Bij Qigong wordt gewerkt met qi, levensenergie – in de yogaleer prana genoemd. Door de oefeningen, die rustig en met aandacht worden uitgevoerd, zal de qi overvloedig en vrij door je lichaam gaan stromen. Hierdoor wordt je lichaam sterk en je geest rustig. In het Westen zeggen we: ‘If you feel pain, kill it’ en we nemen een aspirientje. In China zeggen ze: ‘If you feel pain, move it away’ en ze doen Qigong. Het gaat over het bewaren of herstellen van de harmonie tussen lichaam en geest. Je zou het de yoga van China kunnen noemen.
In de praktijk blijkt het vaak moeilijk om de traditionele methoden soepel in te passen in ons moderne leven en denken, omdat we gewend zijn aan snel resultaat. Goed nieuws: uit alle eeuwenoude Chinese wijsheden en oefeningen zijn een aantal moderne Qigong-vormen ontstaan: waarin de meest werkzame elementen van de vaak ingewikkelde houdingen gecombineerd worden. De oefeningen zijn eenvoudig te leren en goed thuis uit te voeren. Zo heb je altijd een eenvoudige en effectieve methode bij de hand om je eigen levensenergie te managen. Iets waar de Chinezen al eeuwenlang experts in zijn.

Wat zijn de kosten?

6 euro per les
Het is mogelijk een proefles (euro 6) te volgen, neem van te voren wel contact met mij op om te overleggen of er ruimte is.

Wie geeft Qi-Gong?

Mijn naam is Natasha Rottier, inmiddels 45 jaar jong. Ik ben gelukkig getrouwd en heb 2 prachtige kinderen van 12 en 18 jaar oud. Door mijn drukke en stressvolle baan in de logistiek ben ik jaren geleden op zoek gegaan naar middelen om stress te verminderen. Na veel methodes uitgeprobeerd te hebben (o.a.Yoga, Gestalt Psychologie, NLP, Familieopstellingen, Praktische Psychologie Cursussen) kwam ik 3 jaar geleden in aanraking met TaiChi en QiGong. De eenvoud en doeltreffendheid van QiGong oefeningen vond ik waanzinnig. Het is verbazingwekkend dat er nog maar zo weinig mensen bekend zijn met QiGong.
De afgelopen jaren heb ik mij intensief bezig gehouden met TaiChi en QiGong. Ook heb ik diverse workshops en lessen gevolgd bij de grootmeesters Fons Beerden, Fei Julian, Terry Yip, Yu Dinghai en Rinus van den Broek.
Op dit moment volg ik een 3-jarige beroepsopleiding tot Tai Chi en QiGong trainer bij CNGO Tilburg (Centrum voor Natuurlijke Gezondheid Ontwikkeling) om nog beter de werking van QiGong te kunnen begrijpen en met jullie te delen.
Ik hoop jullie te verwelkomen op 1 van mijn lessen om de pracht en rust van de QiGong vormen te kunnen ervaren. Ik werk met de QiGong vormen, die ontwikkeld en goedgekeurd zijn door de Chinese Health Qigong Assosiation.
Kom in balans en ontstress door “meditatie in beweging” (Qigong).

Warme groet,
Natasha Rottier, Qi-Gong Forever

https://www.facebook.com/Qigong-Forever-511094299381108/

Site by Alsjeblaft!