2_1.doo2_2.p-li

Dojo Shimai

Dojo is een Japans woord voor ‘De plaats waar men de weg leert’. Do betekent de weg, en jo betekent plaats. Shimai is een Japans woord voor zus(sen), gezusters, zusjes. Bij dojo shimai vindt u do-in, zenmeditatie en shiatsu

Wanneer worden de Do-in lessen gegeven?

Woensdag ochtend

Do-in van 9:00 tot 10:00 uur
Zen meditatie vanaf 10:15

Donderdag avond

Do-in van 19:00 tot 20:00 uur
Zen meditatie vanaf 20:15

Vrijdag ochtend

Do-in van 9:00 tot 10:00 uur
Zen mediatie vanaf 10:15

In de schoolvakanties is er geen les.
Het is mogelijk een (gratis) proefles te volgen, neem van te voren wel contact met mij op om te overleggen of er ruimte is.

Contact

Lydia van Rangelrooij
Telefoonnummer: 06-48941498
Mail: info@dojoshimai.nl
Eikenlaan 61
3203 BG Spijkenisse
(wijk Groenewoud)

Wat is Do-in?

Do-in is een zeer oude oosterse bewegingskunst die het zelfgenezend vermogen van het lichaam activeert. Het is ongeveer 500 jaar voor Christus in China ontstaan en werd overgenomen en verder ontwikkeld in Japan. De oefenvorm heeft zijn oorsprong in de traditionele oosterse geneeskunde die er vooral op gericht is om ziekten te voorkomen.
Do-in heeft een gunstig effect op: de ademhaling, stofwisseling, spijsvertering, de spieren, en het hormoon- en immuunsysteem.
Het doel van Do-in is om lichaam en geest in balans te brengen, te herstellen, ontgiften, ziektes te voorkomen, fysieke kracht te ontwikkelen en het verouderingsproces te vertragen.

In de lessen leer je oefeningen die in je dagelijks leven zeer bruikbaar en krachtig zijn.
Je bewust worden van jezelf met Do-in. Ontdekken hoe je vanuit de zachte kracht van je Hara (Japanse naam voor buik) je eigen bron, kracht en kwetsbaarheid kunt ervaren.
Ontdekken wat jij werkelijk nodig hebt. Je energie laten stromen in de meridianen in verschillende houdingen en oefeningen. Jezelf helen en leren hoe je bewust om kunt gaan met je eigen blokkades en oude pijn. Ervaar de diepe ontspanning wanneer de Ki (energie) weer vrij zonder mentale, fysieke of emotionele belemmeringen door je lichaam en geest kan stromen. De lessen zijn heerlijk ontspannend, er wordt gelachen en je wordt er lenig van.

Wat is Zen meditatie?

Zazen (zittende meditatie) is de meditatievorm die beoefend wordt in het Zen-boeddhisme. Meditatie heeft al vanaf een paar minuten per dag positieve gevolgen voor je gezondheid en geluksbeleving. Het vermindert stresshormonen in je lichaam, je bloeddruk verlaagt en je lichaam kalmeert en herstelt zich. Je ervaart meer rust en het zorgt ervoor dat je emotioneel stabieler wordt. Je leert jezelf ook beter kennen, je komt als het ware dichter bij je ware aard waardoor je meer zelfverzekerd wordt en krachtig in het leven staat.

Wat zijn de kosten?

De kosten zijn € 7,50 per les. Je gaat een abonnement aan en betaalt het abonnementsgeld maandelijks vooraf. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Wie geeft de Do-in lessen?

Hoi! Mijn naam is Lydia van Rangelrooij en ik ben 35 lentes jong. Ik woon samen met mijn vriend Guido en ik ben moeder van mijn geweldige zoon Jake van 7 en bonus-zoon Mats van 9. Ik werk vanuit huis voor mijn administratiekantoor en in mijn vrije tijd doe ik aan Do-in, meditatie, shiatsu en Kyokushin Karate.

In 2016 ben ik gestart met de Shiatsu opleiding bij de Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu. De lessen beginnen daar altijd met minimaal een uur Do-in. Dat vond ik heerlijk! Ik leerde beter te voelen, ik voelde mij energieker en tegelijk rustiger in mijn hoofd. Daar wilde ik meer van weten! Om die reden heb ik de Shiatsu opleiding gepauzeerd en ben ik mij gaan focussen op Do-in. In 2018 heb ik de Do-in opleiding bij de Nederlandse School voor Do-in voltooid. De opleiding werd gegeven door Anushka Hofman, de grondlegger en verspreider van Do-in in Nederland. In 2019 mag ik mij verder ontwikkelen bij Anushka met het volgen van de Do-in Docenten Opleiding.

Dankzij Do-in zit ik beter in mijn vel. Ik heb meer energie en tegelijk ervaar ik meer rust. Ik heb geleerd beter geaard te zijn, waardoor ik sterker in het leven sta en mij zelfverzekerder voel. Mijn lichamelijke kwaaltjes door mijn zittende werk als administrateur zijn sterk verminderd. Dit gun ik jou ook! Hopelijk mag ik je ontvangen in één van mij lessen.

Warme groet,
Lydia

Site by Alsjeblaft!